top of page

Oppdatering fra løypa

Tirsdag og onsdag har Ådne vært i løypa for å sjekke forholdene, henholdsvis på start i Hunndalen, og på Lygna.

Tirsdag ettermiddag var det + 7 grader i Hunndalen, og varmt. Heldigvis holdt løypa seg bedre enn forventet, og det er nok snø. Det var tidvis veldig god glid i spor satt torsdag i forrige uke, mens det tidvis var veldig trått (der sola får tak). Jeg har bedt Gjøvik Kommune om å vurdere å tråkke fredag fremfor torsdag, da det er meldt noe snø natt til torsdag.

Under ser dere litt video fra løypa, både i går og idag. Kort oppsummert er det omdannet snø, som gir potensielt god glid, men som vil påvirkes av sol. Det er ikke meldt sol lørdag.

Jeg viser hvordan man skal navigere fra drikkestasjonen på Lygna mot Sverasæter, da det var noen som navigerte feil her. Det er kommet opp en del nye skilter i området som bør gjøre navigeringen enklere, men man må altså opp til parkeringen, over en vei, også inn på løypenettet igjen.

Nord for Lygna var det veldig gode forhold, hardt, og meget god glid i sporene. Håper maskinen som tråkker der før helgen får harvet opp snøen ordentlig slik at sporene blir bra. Angående smøretips synes jeg dette er veldig vanskelig, og har ikke bestemt meg for om jeg velger felleski eller å gå med feste. Akkurat nå er det meldt stort sett minusgrader, selv om det kan gå over til pluss tror jeg at snøen kan holde seg kald siden det ikke er meldt noe sol. Det ser ut til å bli veldig fine vindforhold.

Vi oppdaterer med smøretips fredag formiddag, jeg håper å kunne teste sporet før lunch fredag.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page