top of page

Ernæring

I et renn som Pendlerrennet er det veldig viktig å fylle lagrene med næringsrik og spesielt mat som inneholder mye karbohydrater. I mine egne forberedelser til rennet har jeg fått meg et par lange turer, og har forsøkt å legge inn mer drikke og gels enn jeg har hatt for vane tidligere, og ser at jeg klarer å holde puls og push oppe lenger enn tidligere.


Jeg har nok gått litt for tom på tidligere renn og treninger.


Gutta i "Bare gode dager" har laget en ny podcast, denne gangen med ernæring som tema, noe som er superrelevant for Pendlerrennet. Så jeg vil anbefale alle å lytte på denne.Det jeg hørte her og på breaking marathon limits på en 7 mils (snikskryt) tur i marka i forrige uke. Var at man måtte fylle på med så mye som 100-120 gram karbohydrater i timen.Det er ganske mye og jeg forstår mye bedre hvorfor man fort kan oppleve å gå ordentlig i kjelleren under hard belastning over lang tid om man ikke klarer å fylle på tilstrekkelig, noe jeg dessverre nok har erfart litt for mange ganger.


Vi har de siste årene hatt et samarbeid med Fuel of Norway, og de har vært så hyggelige å sponse oss med sportsdrikken deltakerene kan fylle på med underveis i rennet. Det er gøy å høre at gutta har tenkt å bruke Fuel Of Norway som ernæring underveis, og jeg liker godt at man i tillegg til gels/barer planlegger å ha med smågodt, og annet søtt som kan friste. På frokosten på hotellet vil det være mulig å lage seg en niste med søte pålegg.


På 130 km har vi fått utarbeidet denne spiseplanen hvor det totalt er lagt opp til 11 gels, hvorav 4 inneholder koffein. I tillegg skal man ha i seg 3 racebars, og 3 energibarer.


I følge denne spiseplanen vil man få i seg ganske mye kalorier, men også dette er noe i underkant av det som sies skal være optimal mengde. Man må faktisk ha i seg omtrent 3 enheter per time. Man får i tillegg sportsdrikke som inneholder en del kalorier, men det er ikke tvil om at man bør minst ligge på rundt to enheter. Kaloriinnholdet kan variere mellom produsenter, og det kan være greit å gjøre seg kjent med og teste ut det du planlegger å bruke før rennet.


Vi tilbyr å organisere langing av proviant underveis da det å bære med seg alt man trenger fort kan bli tungt. Derfor er det plassert ut drikkestasjoner strategisk og nok til at man skal kunne fylle opp drikkesystemer med 1-2 liter per sted.


Hele rennet. 

(Den ene halvparten leveres ut før start, på hotellet eller på start. Resten langes på Lygna.)

 

4 gel+ Frisk frukt 150mg koffein.

4 gel Blåbær.

4 gel Bringebær.

3 energibar Salt/karamell.

3 racebar Peanøtt/jordbær.


Veiledende pris: 735,-

Din pris: 610,-


Halve rennet. 

(Langes på Lygna.)


2 gel+ Frisk frukt 150mg koffein.

2 gel Blåbær.

2 gel Bringebær.

2 energibar Salt/karamell.

1 racebar Peanøtt/jordbær.


Veiledende pris: 390,-

Din pris: 330,-


Nytt av året er at vi vil selge FoN Ernæring på Honne Hotell samme kveld, så da kan man også kjøpe det man ønsker om det er enkelt barer eller gels. For de som ønsker å få langet på 180 km anbefaler jeg å legge til 1 av hver av de gelene og barene som står i listen over.Comments


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page