top of page

LøypestatusVi mottar flere meldinger om personer som ønsker å gå turen selv om vi måtte avlyse rennet. Det er veldig hyggelig.


Den siste uken har det vært et ordentlig værskifte, og fra mange minusgrader til flere plussgrader. Flere steder har ikke sett minusgrader om natten. Det gir rett og slett krevende forhold, spesielt i områdene som prepareres med snøscooter.


I utgangspunktet råder jeg alle som skal gå å følge med på føremeldingen til skiforeningen, her kan du sjekke alle strekkene, og når den sist ble preparert.


Men spørsmålet er om når det blir tråkket neste gang, det er litt viktig å vite hvor lenge man eventuelt må klare å komme seg gjennom løyper som er tråkket for noen uker siden. Hovedregelen er at de forsøker å holde løypene tråkket i forbindelse med helgene.


Etter litt arbeid med å kontakte de ulike løypekjørerne har vi fått tilbakemelding om at Hunndalen til Rørmyra er preparert nå, noe vi også ser på skiforeningens føremelding.


Fra Rørmyra til Fellessetra har jeg fått beskjed om nå i kveld at det mest sannsynlig ikke blir tråkket både på grunn av varmt vær, og at de hadde noe trøbbel med noe utstyr de trengte. Dette strekket er sist tråkket 20 og 18. februar. Så det er definitivt ikke slik at området ikke er tråkket, men med det milde været den siste uken er nok ikke forholdene gode. Dette strekket er 29 km.


Vi fikk en rapport fra en som gikk turen denne uka, men måtte bryte på grunn av dette strekket, men da var det nok ikke tråkket fra Hunndalen heller, det er det nå.


Det betyr at 29 km av løypa er i dårlig forfatning, og vil ikke bli tråkket før helgen.


I området fra Fellessetra til Koperud vil Øståsen skiløyper ordne nytråkkede løyper, og fra Koperud tar Skiforeningen over, og tråkker løyper inn mot Harestua, Stryken, Kikutstua.


Et alternativ for de som ønsker å gå deler av turen, er å starte på Lygna, da får man rett under 80 lettgåtte km til Holmenkollen.


For de som ønsker å gå, lykke til, pass på deg selv, og god tur.

Comentarios


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page