top of page

Strava segment

Som nevnt i forrige post har jeg opprettet et nytt segment fra Gjøvik til Oslo. Det er et relativt langt segment (133 km) og man er nødt til å ikke ha for mange avvik fra turen for at Strava skal telle med turen din på segmentet.


Det tryggeste er å laste ned segmentet som en GPX fil, og laste inn på din GPS klokke, også kan du følge ruten via klokken.


Det er likevel slik at man kan bomme litt på en så lang tur, og denne uken gikk Rudi Kristiansen fra Gjøvik til Oslo som en liten forberedelse for årets renn.Merkelig nok dukket ikke han opp i oversikten over de som har gått hele segmentet.


For å finne ut av hvorfor dette skjedde brukte jeg siden GPS visualizer for å se om det var noen større avvik på det opprinnelige segmentet, og turen til Rudi.


Det fant jeg ikke.


Dette er ikke noe ukjent fenomen for Strava all den tid de har mange brukere og at GPS av natur ikke er 100 % eksakt. (Løper du og en kamerat en tur er det ikke sikkert turen blir helt identisk, mer om det her.)


Først og fremst må din aktivitet være åpen for alle å se om du skal synes på leaderboardet.


Strava har laget en mulighet for å lete opp andre segmenter og når jeg forsøkte å finne segmentet Pendlerrennet på min egen aktivitet fra 2018 får jeg ikke opp dette som en mulighet (denne aktiviteten avviker noe ved målgang, men er i all hovedsak lik segmentet, og en match burde være mulig). Derfor har jeg sendt dette inn som en sak til Strava, og venter på hva konklusjonen blir.


Uansett kudos til Rudi som allerede har gått turen, og jeg fikk også melding om at Marius Beck hadde gått en tur fra Oslo til Raufoss, imponerende.

Comentarios


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page