top of page

Resultater Norges Lengste Skirenn


(Holmenkollen, 24.02.2019). Den 23. februar 2019 gikk Pendlerennet, Gjøvik - Oslo, et av verdens lengste skirenn av stabelen i flott vær. Distansen som ble tilbakelagt er 135 km.

For 2. år på rad arrangeres Norges lengste skirenn fra Gjøvik til Oslo. Det knyttet seg stor spenning til føreforholdene etter en uke med varmt vær, snøfall og regn. Etter super innsats fra løypekjørere var løypene meget gode, men det ble etterhvert varmt og sugende forhold.

Erling Stølen

Det var den 29 år gamle Gjøvikgutten Erling Stølen som vant Pendlerrennet 2019, og det på en meget imponerende tid.

Han tilbakela de 135 km på 8 timer og 53 minutter. Det er en solid forbedring av rekorden som ble satt i 2018.

Snittfarten er utrolige 15,1 km/t.

Litt under en time etterpå kom Rudi Kristiansen som representerer OSI Langrenn i mål med tiden 9 timer og 51 minutter.

  • Det var en glede å være arrangør for Norges lengste skirenn i går, forteller primus motor, Ådne Skurdal

  • Forholdene opp til Lygna var helt upåklagelige, og en stor rose til Gjøvik Kommune, Vestre Toten Kommune, Solvoll IL, Trevann IL, Eina Sportsklubb, Øståsen Skiløyper og Skiforeningen, fortsetter han.

Totalt stilte det opp 30 på start, etter noen avmeldinger. Dette er på linje med fjoråret, og det er fortsatt plass til flere deltakere til rennet.

Pendlerrennet er en minst like stor belastning på det mentale planet, i tillegg til at man blir fysisk veldig sliten. Traséen går i et veldig kupert terreng og man får veldig lite gratis i denne traséen.

  • Dette er den ultimate testen for egen fysisk og mental styrke, og det å gjennomføre dette skirennet er en bragd, en kamp mot seg selv og elementene, uttaler Ådne Skurdal.

Blant deltakerne fant vi også Frank Løke som ville teste ferdigheter i Norges lengste skirenn. «Norges lengste……skirenn er neste utfordring for Action Frank» meddelte Løke på sin Instagram-konto torsdagskveld. Løke utfordret sine følgere å bli med på skirennet, og har med seg to deltakere på «Team ActionFrank».

Det viste seg relativt tidlig at Frank ikke meldte seg på i tetstriden i rennet, og så ut til å være komfortabel med å danne baktroppen i rennet. Dette etter visse utfordringer med utstyret.

  • Vi gleder oss allerede til å starte å jobbe med rennet i 2020, og håper på flere deltakere. Det er god plass i løypa, og det er en kameratslig og god tone mellom deltakere underveis, sier Ådne.

Han anbefaler alle å sette Pendlerrennet som årets treningsmål, og det å gjennomføre rennet er en bragd i seg selv.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page