top of page

Pendlerrennet lanserer 180 km skirenn


Pendlerrennet har over flere år arrangert Norges lengste skirenn over 130 km fra Gjøvik til Oslo. I år vil deltakerene få mulighet til å virkelig utfordre seg ved at Pendlerrennet tilbyr en ny distanse på hele 180 km fra Fjellmyra ovenfor Vingrom. Med det er Pendlerrennet det ubestridte lengste skirennet i Norge, med både 130 km, og 180 km, og kanskje det tøffeste rennet når man kalkulerer inn antall høydemeter.


Primus motor Ådne Skurdal var forrige mandag for å besiktige og teste starten på den lange distansen, og gikk i fantastisk preparerte løyper i nydelig terreng.


Starten på 180 km finner du under her: (siden Strava ikke har Nordic Ski som alternativ, er denne lastet opp som trail run).Selv om det er litt kuperte første 50 km, er det netto fall og løyper man nok vil kunne ha en god snittfart i. Jeg gikk som nevnt de første 20 km av denne starten, og synes dette var en meget fin åpning, og relativt lett å navigere i.


Kommer tilbake med oppdatering av hvordan hele denne løypen på ca 50 km er.


Hele distansen på 180 km finner dere under her, med den nye målgangen ved Voksenkollen T-banestasjon. Årsaken til at vi måtte endre målgang er at Holmenkollen dessverre er opptatt med Holmenkollen skifest. Vi er imidlertid trygge på at det blir fint å komme i mål også her, hvor deltakere blir tatt i mot av frivillige fra Pendlerrennet.Den originale distansen på 135 km blir på grunn av en annen målgang noe kortere.Målgangen vil som nevnt bli på Voksenåsen T-banestasjon, og jeg har laget et kart som viser at man går til høyre ved Tryvannsstua, og videre opp mot Hyttli, også følger man pilene innover til mål.Påmeldingen er nå klar og man kan selv velge hvilken distanse man skal gå. Pendlerrennet er et langt renn, og det er viktig å forstå sine egne begrensninger, ser mer om dette på påmeldingssiden.


De som er overført fra tidligere år kan selv velge hvilken distanse de ønsker å gå.


Vi gleder oss til å arrangere rennet i 2024, og synes det er veldig gøy å se alt engasjement rundt distansene. Så blir spørsmålet om også arrangøren kommer seg i tilstrekkelig form til å delta på en av distansene i 2024?


God skitur så lenge.


Comments


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page