top of page

Nye rekorder i Pendlerrennet 2023

Pendlerrennet ble arrangert 11. februar 2023. Som vanlig gikk starten fra jordet i Hunndalen, like ved Gjøvik. Det var knyttet stor spenning til føreforholdene da yr.no meldte om +4 grader en periode på 3 timer natt til lørdag. Heldigvis var det veldig tørt og fint på start, og snøen som falt fredag ettermiddag virket relativt tørr.


Det har blitt gjort en utbygging av boliger i området, så startområdet var flyttet litt lenger inn i løypa enn tidligere, heldigvis har ikke et par 100 meter så mye å si på et renn som er 135 km langt. Startområdet er nå en del større en tidligere, og deltakerne har god plass til litt oppvarming og pakke ned bagasjen som fraktes til Oslo.


Arrangøren hadde rigget opp litt musikk, og deltakerne ankom startområdet ca 30 minutter før starten. GPS sporingen ble skrudd av og på noen ganger og arrangøren fikk mange sos henvendelser før man endelig fikk de ordentlig på.


Presis 07.00 gikk starten og arrangøren var veldig imponert over farten ut fra start. Dette så ikke ut til å skulle være et renn som skulle vare i mange timer, mer enn 10 timer for de aller fleste.

Allerede runde 07:30 var de første deltakerne på Skumsjøen, hvor jeg stod for å sjekke at alt hadde gått fint opp de første lange bakkene.


Frank Løke hang godt på som et slips etter sin kompis Pekka som etterhvert skulle vise seg helt uvurderlig gjennom dagen.

Det står iallefall ikke på innsatsen.


Ved drikkestasjonen på Sønstebygrenda fikk jeg inn en liten live rapportering fra status, og farten er høy ned fra Glåmhaugen.

Vi fikk et godt innspill fra Rudi, om å legge drikkestasjonen litt lenger opp i fiskebeinsbakkene rett etter parkeringsplassen noe vi vil vurdere til neste år. Som dere kan se kjører han rett forbi drikkestasjonen.

Første kvinnelige deltaker var ultraspesialisten Gro Siljan Hjukse, som var i godt humør etter ca 3 mil på ski.

Hun skrev forøvrig et godt blogginnlegg kun timer etter gjennomført Pendlerrenn som du kan lese her. Av meritter har hun både Oslo-Bergen, Bislett 24 timer og en rekke Xreid, og annet som er veldig veldig langt.


Pendlerrennet har alltid benyttet seg av Racetracker, en GPS basert sporingsbrikke som også kobler seg opp til mobilmaster for å triangulere posisjon best mulig. Dette gjør det mulig å følge deltakerene løpende gjennom en kartfunksjon.


På Lygna, den andre drikkestasjonen klarte vi ikke å ta så mange bilder eller filme, men i Harestua hadde jeg satt frem en god drikkestasjon, hvor det også var litt annnet enn sportsdrikke og vann.


Her kjørte jeg også en oppdatering direkte på Instagram.


Her fikk jeg også en hyggelig samtale med Morten Wettergren, og Ludvig Rød Benco før jeg måtte kjøre inn til Holmenkollen for å gjøre klart til målgang.

Vi er veldig glade for at vi kan benytte Skiforeningens klubbhus til samling, dusj og oppbevaring av bagasje, og deltakerne setter stor pris på å bli møtt med litt påfyll når de kommer i mål.

Så var det å komme seg ned til målområdet rett bak skiskytterblinkene, den internasjonalt kjente Northug flata, hvor vi har målgang.

Jeg kunne se på trackingen at Erling og Marius hadde skilt lag noe etter Harestua, men kjente ikke helt til årsaken til det.

Det var Erling som kom først, og jeg filmet hans målgang, med påfølgende intervju.

Mens Marius Broge Heir kom 4 minutter etter:

To glade gutter etter å ha satt ny rekord, Erling flyttet tiden med litt over 20 min. Og jeg skal sjekke opp Stravasporet i forbindelse med å sette den offisielle tiden.Rett før den gamle rekorden til Erling Stølen var i ferd med å gå ut dukker Rudi Kristiansen opp, og tar en fin fin tredjeplass, kun noen og tjue minutter bak vinneren. Han flyttet sin egen rekord fra 2019 med ca en time. Det er veldig imponerende.

Så tar jeg selvkritikk for å ikke ha filmet alle eller spesielt tatt et bilde av alle deltakerne i mål. Det skal jeg sørge for at vi får gjort i neste utgave.


Under følger et galleri av bildene jeg klarte å ta. Skulle deltakerne har noen bilder de tok selv i mål, legger jeg de gjerne til her.

På tiden 11:23 kom Gro Siljan Hjukse inn som vinner av dameklassen, og flyttet sin egen rekord fra 2019 med over 1 time og 10 minutter. En veldig veldig imponerende tid, og klarte målet å slå flere av sine medløpere i 2023.


Arrangøren fryktet lenge at sin egen rekord stod i fare, men ser at tiden fra 2019 fortsatt står seg relativt greit, selv om det var mange spreke deltakere med i 2023 utgaven av rennet.

Som en del av oppladningen til en tur til Sydpolen fikk vi gjensyn med Frank Løke i årets renn. Han har gikk turen også i fjor når det ble avlyst med Sebastian Conradsen, også kjent i ultramiljøet. Han forbedret, ved hjelp av sin kamerat Per Christian "Pekka) Saastad, tiden fra 2019 med mer enn 6,5 time. Det er en solid forbedring, men likevel ikke nok til at de klarte målsetningen om finisher lue >13 timer.

Men det er mulig han får tilsendt en trøstelue (ikke finisherlue) i posten, siden han naturligvis var skuffet når han innså at lua røyk med bare noen minutter. Det var en feilnavigering helt mot slutten av rennet som gjorde at de ikke klarte målet.


Vi jobber nå med å lage ferdig diplomene til alle deltakerene som blir sendt ut som PDF i løpet av kort tid. Det viste seg at det var en langt mer manuell jobb enn jeg trodde, men er forhåpentligvis noe vi kan automatisere til neste års skirenn.


Mer innhold fra rennet kan ses på instagramprofilen til Pendlerrennet, hvor vi har lagret historiene, under PR2023.


Jeg vil rette en stor takk til alle deltakere, og bidragsytere. Spesielt en stor takk rettes til løypekjørere i Gjøvik Kommune, Vestre Toten Kommune, Eina Sportslag, Solvoll IL Trevatn IL, Øståsen Skiløyper og Skiforeningen.


Takk også til Daniel i Racetracker, Jo i Trimtex, og Glenn i Fuel of Norway, for alle bidrag i å få rennet realisert og arrangert.

留言


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags