top of page

Gjøvik - Oslo på ski??


Det har etterhvert blitt relativt godt kjent at det er mulig å gå på ski fra Gjøvik til Oslo, og vi får stadig henvendelser fra både jentegjenger og guttegjenger som vil prøve seg på en skikkelig lang skitur. Vi får spørsmål om alt fra preparering av løyper, skilting, og andre tips det kan være verdt å ta med seg.

Et godt tips er å dele opp distansen i to, da blir turen kanskje litt mer overkommelig, og absolutt mulig for de fleste. Under følger et fint opplegg:

- Ettermiddagstog med NSB - Gjøvikbanen

- Overnatting på Quality Hotel Strand (bestilles her)

- Taxi opp til start i Hunndalen

- Skitur fra Hunndalen til Lygna (ca 60 km)

- Overnatting på Lygnasæter (bestilles her)

- Skitur fra Lygna til Oslo (ca 70 km)

- Målgang kan være alt fra Sørkedalen, Holmenkollen, Sognsvann, eller Kjelsås.

Så lenge det er nok snø er meldingen fra løypemannskapene at de vil tråkke opp traséen i forbindelse med helger. Løypene tråkkes av mange ulike lag, foreninger, og kommuner. Enkelte deler tråkkes med stormaskin, mens andre deler er tråkket med scooter.

Vi anbefaler alle å sjekke https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/ for siste oppdaterte status på føreforholdene.

Siden det er langt fra Gjøvik til Oslo anbefaler vi at du har med sekk, frem til Lygna er det ikke mange steder å stoppe for mat eller drikke. Vi anbefaler også å bruke GPS teknologi slik at at noen vet hvor du er til enhver tid.

Det er store høydeforskjeller, og det kan være utfordrende smøreforhold ved at det kan være tørr snø på Lygna, mens den er rimelig våt på Harestua, for så å bli tørrere når man når Nordmarka ved Stålmyra. Derfor anbefaler vi felleski, og under Pendlerrennet 2019 var det flere deltakere som valgte dette for å slippe å smøre ski.

God tur!

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page